Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Een dag in Rijssen start met de juiste openingstijden

Rijssen is een gezellige stad in Overijssel waar je tal van winkels, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden vindt. Als je een bezoek plant aan deze veelzijdige stad, is het handig om te weten wanneer de verschillende locaties geopend zijn. In deze blogpost geven we een overzicht van de openingstijden van de belangrijkste plekken in Rijssen.

Winkelen in Rijssen

Winkelcentrum Rijssen

Het winkelcentrum van Rijssen is een populaire bestemming voor shoppers. Hier vind je een mix van bekende winkelketens en unieke boetiekjes. De meeste winkels in het centrum zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur. Op vrijdag is er koopavond en zijn de winkels geopend tot 21:00 uur. Op zondag zijn de winkels in Rijssen over het algemeen gesloten, met uitzondering van enkele supermarkten.

Weekmarkt

De weekmarkt in Rijssen is een echte trekpleister voor zowel locals als bezoekers. De markt vindt elke maandag plaats van 08:00 tot 13:00 uur op het Schild. Hier kun je terecht voor verse producten, kleding, accessoires en nog veel meer. De markt is een leuke manier om lokale specialiteiten te ontdekken en te genieten van de gezellige sfeer.

Restaurants en cafés

Eetgelegenheden in het Centrum

Rijssen heeft een breed scala aan restaurants en cafés waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een kop koffie. De meeste eetgelegenheden in het centrum zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Enkele populaire restaurants en hun openingstijden zijn:

  • Restaurant De Rijsserberg: geopend van maandag tot en met zondag van 12:00 tot 21:00 uur.
  • Café Brasserie De Passage: dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur.
  • Pizzeria La Dolce Vita: geopend van maandag tot en met zondag van 16:00 tot 22:00 uur.

Lunchrooms en koffiehuizen

Voor een lekkere lunch of een kop koffie kun je terecht bij een van de vele lunchrooms en koffiehuizen in Rijssen. De meeste lunchrooms zijn geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Populaire plekken zijn:

  • Lunchroom De Zoete Inval: dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur.
  • Koffiehuis Het Hoekje: geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.

Musea en bezienswaardigheden

Rijssens Museum

Het Rijssens Museum, gehuisvest in de Havezate De Oosterhof, is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Rijssen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Op zon- en feestdagen is het museum gesloten. Het is aan te raden om de website van het museum te raadplegen voor eventuele afwijkende openingstijden tijdens vakanties en evenementen.

Pelmolen

De Pelmolen is een historische watermolen aan de Regge die zeker een bezoek waard is. De molen is geopend op woensdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. Groepen kunnen op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden een rondleiding krijgen. De molen is een interessante plek om meer te leren over het traditionele ambacht en de geschiedenis van de regio.

Volkspark Rijssen

Het Volkspark Rijssen is een prachtige plek voor een wandeling of een picknick. Het park is het hele jaar door toegankelijk en kent geen specifieke openingstijden. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, en er worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd.

Andere belangrijke locaties

Bibliotheek Rijssen

De bibliotheek van Rijssen is een belangrijke culturele instelling in de stad. De openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag: 13:00 – 18:00 uur
  • Dinsdag: 10:00 – 20:00 uur
  • Woensdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Donderdag: 10:00 – 20:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 – 13:00 uur
  • Zondag: gesloten

Zwembad de Koerbelt

Voor een dag vol waterplezier kun je terecht bij zwembad de Koerbelt. De openingstijden variëren per seizoen, maar over het algemeen is het zwembad dagelijks geopend van 07:00 tot 21:00 uur. Het is raadzaam om de website van het zwembad te raadplegen voor de meest actuele openingstijden en speciale activiteiten.

Of je nu komt om te winkelen, te eten, cultuur te snuiven of te ontspannen, het is handig om te weten wanneer de verschillende locaties in Rijssen geopend zijn. Met dit overzicht ben je goed voorbereid voor je bezoek aan deze veelzijdige stad. Geniet van alles wat Rijssen te bieden heeft en ontdek zelf de charme van deze prachtige plek.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die passen bij jouw interesses

Ontdek de rijke geschiedenis van Rijssen
Blog

Ontdek de rijke geschiedenis van Rijssen

Rijssen, een pittoresk stadje in Overijssel, is meer dan alleen een plek op de kaart. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen en biedt een unieke

Ontdek de bijzondere gebouwen in Rijssen
Blog

Ontdek de bijzondere gebouwen in Rijssen

Rijssen is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, gelegen in de provincie Overijssel. Deze charmante stad heeft een indrukwekkend architectonisch erfgoed dat zowel historische als moderne elementen omvat. Of