Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ultieme Gids voor wat te doen in Rijssen

Rijssen, een charmant stadje in de provincie Overijssel, biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur, winkelen of gewoon een leuke dag uit, Rijssen heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de hoogtepunten van deze veelzijdige stad.

Bezienswaardigheden in Rijssen

Rijssens Museum

Een van de meest prominente culturele trekpleisters in Rijssen is het Rijssens Museum. Dit museum is gehuisvest in de Havezate De Oosterhof, een historisch gebouw dat alleen al een bezoek waard is. In het museum kun je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Rijssen en de omliggende regio. De collectie omvat onder andere archeologische vondsten, kunstwerken en voorwerpen die het dagelijkse leven in vroegere tijden illustreren.

Pelmolen

De Pelmolen is een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen. Deze historische watermolen, gelegen aan de Regge, werd oorspronkelijk gebruikt voor het malen van graan en het persen van olie. Tegenwoordig is de molen gerestaureerd en opengesteld voor het publiek. Een rondleiding door de molen geeft je inzicht in het traditionele ambacht en de werking van de molen. Bovendien is de omgeving van de Pelmolen perfect voor een ontspannen wandeling langs de rivier.

Volkspark Rijssen

Voor een moment van rust en ontspanning kun je terecht in het Volkspark Rijssen. Dit prachtige park biedt uitgestrekte gazons, vijvers en schaduwrijke bomen, ideaal voor een picknick of een rustige wandeling. Kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen, terwijl volwassenen genieten van de serene natuur. Het Volkspark is ook de locatie voor diverse evenementen en activiteiten gedurende het jaar, waardoor er altijd iets te beleven valt.

Activiteiten voor het hele gezin

Winkelen in het Centrum

Rijssen heeft een levendig winkelcentrum waar je naar hartenlust kunt shoppen. Het centrum biedt een mix van bekende winkelketens en unieke boetiekjes. Naast mode en accessoires vind je er ook diverse eetgelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een kop koffie. Op de weekmarkt, die elke maandag plaatsvindt, kun je verse producten en lokale specialiteiten kopen.

Solexverhuur en E-chopper rijden

Voor een avontuurlijke dag uit kun je een Solex of E-chopper huren. Deze retro brommers en elektrische scooters zijn een leuke manier om de omgeving van Rijssen te verkennen. Er zijn diverse routes beschikbaar die je langs schilderachtige dorpjes, uitgestrekte weilanden en prachtige natuurgebieden voeren. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Workshops en Outdoor activiteiten

Rijssen biedt ook tal van workshops en outdoor activiteiten voor jong en oud. Probeer bijvoorbeeld eens boog- of kruisboogschieten, of neem deel aan een creatieve workshop zoals schilderen of pottenbakken. Voor de sportievelingen zijn er mogelijkheden om te mountainbiken, paardrijden of een tocht te maken op een tandem. Deze activiteiten zijn perfect voor een dagje uit met het gezin of een groep vrienden.

Evenementen en festivals

Rijssen-Holten Evenementen

Gedurende het hele jaar worden er in Rijssen en het nabijgelegen Holten diverse evenementen en festivals georganiseerd. Of je nu houdt van muziek, theater, sport of ambachten, er is altijd wel iets te doen. Enkele hoogtepunten zijn de jaarlijkse kermis, het zomerfestival en de kerstmarkt. Deze evenementen trekken bezoekers uit de hele regio en zorgen voor een bruisende sfeer in het stadje.

Digitale Centrumwandeling

Een interessante manier om Rijssen te ontdekken is door deel te nemen aan de digitale centrumwandeling. Deze interactieve wandeling leidt je door het historische centrum van Rijssen en vertelt je via je smartphone alles over de bezienswaardigheden die je tegenkomt. Het is een leuke en educatieve activiteit die je in je eigen tempo kunt doen.

Natuur en buitenactiviteiten

Sallandse Heuvelrug

Op korte afstand van Rijssen ligt het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Dit uitgestrekte heidegebied is perfect voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. De heuvels en bossen bieden een prachtig decor voor een dagje in de natuur. Er zijn diverse routes en uitkijkpunten waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de omgeving.

Holterberg

Een ander natuurgebied dat zeker een bezoek waard is, is de Holterberg. Dit deel van de Sallandse Heuvelrug staat bekend om zijn glooiende landschap en rijke flora en fauna. Het is een ideaal gebied voor lange wandelingen en fietstochten. Onderweg kun je genieten van de rust en stilte, en met een beetje geluk spot je zelfs enkele wilde dieren.

Rijssen biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur, winkelen of avontuur, deze charmante stad heeft voor ieder wat wils. Plan je volgende uitje naar Rijssen en ontdek zelf wat deze veelzijdige bestemming te bieden heeft.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die passen bij jouw interesses

Ontdek de rijke geschiedenis van Rijssen
Blog

Ontdek de rijke geschiedenis van Rijssen

Rijssen, een pittoresk stadje in Overijssel, is meer dan alleen een plek op de kaart. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen en biedt een unieke

Ontdek de bijzondere gebouwen in Rijssen
Blog

Ontdek de bijzondere gebouwen in Rijssen

Rijssen is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, gelegen in de provincie Overijssel. Deze charmante stad heeft een indrukwekkend architectonisch erfgoed dat zowel historische als moderne elementen omvat. Of